Bureau

Architectenbureau Frank Loos BVBA is een vennootschap ontstaan in 2005 uit de praktijk van architect Frank Loos opgericht in 1985. Hij heeft zijn diploma van Architect behaald aan het Provinciaal Hoger Architectuurinstituut te Hasselt (1980-1985).

 

In het bureau gevestigd te Kasterlee wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt met medewerkers en externe bureaus. Het concept en de ontwerpen worden steeds binnen het bureau uitgewerkt, het uitvoeringsdossier kan gedeeltelijk uitbesteed worden.

 

De opdrachten variëren van kleine verbouwingen en inrichtingen tot residentiële woonwijken en openbare gebouwen.

 

Er wordt zowel gewerkt met en voor zelfbouwers, waarvoor speciale pakketten worden uitgewerkt, met veeleisende klanten, voor exclusieve projecten, met bouwpromotoren en openbare besturen.

 

De zelfbouwer krijgt een dossier op maat en begeleiding waar nodig.

De bouwheer, met of zonder bouwervaring, wordt van A tot Z geadviseerd en bijgestaan doorheen het volledig bouwproces.

 

Bouwpromotoren worden met extra zorg voor hun klanten samen doorheen het bouwavontuur geloodst. Speciale aandacht wordt er gegeven aan het verkoopdossier en de relatie met de kopers, dit tot en met de voorlopige en definitieve oplevering.

Met kandidaat projectontwikkelaars al dan niet professioneel of éénmalig in familieverband, worden vrijblijvend de mogelijkheden getoetst voor bepaalde locaties en/of eigendommen al dan niet al in hun bezit. Contacten met betrouwbare professionele mensen worden aangeboden.

 

Voor grote opdrachten, openbare aanbestedingen en openbare besturen wordt een projectteam samengesteld.

 

Naargelang de opdracht zal door het architectenbureau een ontwerp- en studieteam worden samengesteld dat multidisciplinair is en geselecteerd op basis van kwalificaties, expertise en de nodige referenties. Dit is een zeer flexibele manier van werken en biedt de mogelijkheid om naargelang de opdracht de juiste mensen in te schakelen. Dit team is horizontaal gestructureerd waar iedere speler verantwoordelijk is voor zijn eigen inbreng. Goed teamwork is de betrachting.

Er zal een wisselwerking zijn met verschillende beslissingsmomenten waarbij het volledige projectteam zijn bijdrage moet leveren.

Het grondig analyseren, aanvullen en bijsturen van het bouwprogramma is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces en een taak voor het ontwerp- en studieteam.

 

Het streven naar een kwaliteitsproduct is steeds de belangrijkste bekommernis en dit vanaf de eerste voorontwerpen tot de definitieve oplevering.

De lange referentielijst uit meer dan 25 jaar praktijkervaring kan dit getuigen!